Go Back

Mangochutney med nigellafrø

Hjemmelaget chutney som er helt suveren til indiske middagsretter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dipp, saus
Cuisine indisk
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 2 mangoer
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 cm ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts nellik
  • 0,5 ts kanel
  • 2 ts nigellafrø
  • 2 ss sukker
  • 3 ss eplesidereddik
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet i terninger.
  • Rens og finhakk hvitløk og ingefær.
  • Skjær chili i ringer.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chili og surr i et lite minutt. Tilsett korianderfrø, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanel og surr et par minutter til.
  • Ha i mangobiter, nigellafrø, sukker og eplesidereddik og la det hele koke opp. La det småkoke under lokk til mangoen er oppløst, dette tar cirka en time. Smak til med salt.
  • Server varmt eller lunt, eventuelt oppbevar i kjøleskap i lukket glass.
Keyword chutney