Hasselback-rotgrønnsaker

Nydelig middagstilbehør med høstsmak.
Jeg elsker høsten! Matbutikkene og grønnsakstorgene bugner nesten over av jordskokker, søtpoteter, rødbeter, pastinakker og poteter. Sunt, godt og billig.
Her har jeg tatt utgangspunktet i en gammel favoritt, hasselbackpoteten, og utvidet med søtpotet og pastinakk.
Antall porsjoner og steketid kommer litt an på størrelsen av rotvekstene dine, prøv å bruke noen som er cirka like tykke så blir det i alle fall jevnt.

Hasselback-grønnsaker
Ingredients
- 2 poteter
- 1 søtpotet
- 1 pastinakk
- 4 ss vegansk margarin
- salt
- pepper
- 2 stilker bladpersille
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.
- Vask rotfruktene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.
- Skjær dem deretter i tynne strimler. Skjær ikke igjennom hele, la det gjenstå cirka en halv centimeter, slik at de henger sammen i bunnen.
- Ha over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over.
- Grovhakk persillen.
- Bak grønnsakene i 30 minutter, ta ut formen og dryss persille over. Sett tilbake i ovnen og bak i 15-30 minutter til (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate).
Flere oppskrifter
-
Potetstappe med masse hvitløk
Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god…
-
Spicy hasselback-poteter
Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå, og det er alltid hyggelig å kjøpe kortreist synes jeg.
-
Batata harra
Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.