Go Back

Hasselback-grønnsaker

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course tilbehør
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 poteter
  • 1 søtpotet
  • 1 pastinakk
  • 4 ss vegansk margarin
  • salt
  • pepper
  • 2 stilker bladpersille

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.
  • Vask rotfruktene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.
  • Skjær dem deretter i tynne strimler. Skjær ikke igjennom hele, la det gjenstå cirka en halv centimeter, slik at de henger sammen i bunnen.
  • Ha over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over.
  • Grovhakk persillen.
  • Bak grønnsakene i 30 minutter, ta ut formen og dryss persille over. Sett tilbake i ovnen og bak i 15-30 minutter til (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate).
Keyword hasselback