Squashquiche

Squashquiche

En kremet og god vegansk pai der squashsmaken virkelig kommer til sin rett. 


Dette er en kjempegod quiche som passer like godt til middag, kveldsmat etter frokost og lunch dagen etter. Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.

Vegansk squashquiche

Nydelig vegetarisk pai som passer til alle dagens måltider, faktisk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Hviling av deig 30 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 75 g vegansk margarin
  • 4 ss vann

Fyll:

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 squash
  • olje til steking
  • 1 ts teskje paprikapulver
  • 300 g silketofu
  • 0,5 dl matfløte av soya
  • 4 ss næringsgjær
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ss tahini
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts gurkemeie

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.
  • Kjevle ut deigen, og fordel den over en paiform. Pass på at kantene også blir dekket.

Fyll:

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær squash i tynne skiver, bruk en mandolin om du har.
  • Varm opp oljen i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk og stek til det blir blankt. Ha i squashskivene og stek i noen minutter. Vend forsiktig på squashen. Krydre med paprikapulver.
  • Fordel blandingen over deigen i paiformen.
  • Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Fordel over squashen, bruk en slikkepott til å glatte det ut.
  • Stek i 30-35 minutter.
  • Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en frisk salat.
Keyword pai, quiche

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating