Squashquiche

En kremet og god vegansk pai der squashsmaken virkelig kommer til sin rett.
Dette er en kjempegod quiche som passer like godt til middag, kveldsmat etter frokost og lunch dagen etter. Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.



Vegansk squashquiche
Nydelig vegetarisk pai som passer til alle dagens måltider, faktisk.
Ingredients
- 2,5 dl hvetemel
- 1,5 dl sammalt hvetemel
- 1 ts salt
- 75 g vegansk margarin
- 4 ss vann
Fyll:
- 1 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 1 squash
- olje til steking
- 1 ts teskje paprikapulver
- 300 g silketofu
- 0,5 dl matfløte av soya
- 4 ss næringsgjær
- 1 ss maisstivelse
- 1 ss tahini
- 1 ts salt
- pepper
- 0,5 ts løkpulver
- 0,5 ts gurkemeie
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.
- Kjevle ut deigen, og fordel den over en paiform. Pass på at kantene også blir dekket.
Fyll:
- Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær squash i tynne skiver, bruk en mandolin om du har.
- Varm opp oljen i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk og stek til det blir blankt. Ha i squashskivene og stek i noen minutter. Vend forsiktig på squashen. Krydre med paprikapulver.
- Fordel blandingen over deigen i paiformen.
- Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Fordel over squashen, bruk en slikkepott til å glatte det ut.
- Stek i 30-35 minutter.
- Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en frisk salat.
Flere oppskrifter
-
Fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.
-
Fransk løksuppe
Nydelig suppe med få ingredienser og masse, masse god smak.
-
Fransk potetform
En nydelig bechamelsaus med sopp, vårløk, linser og hvitløk dekkes av potetstappe og gratineres i ovn. Trenger du egentlig å vite noe mer…?