Go Back

Vegansk squashquiche

Nydelig vegetarisk pai som passer til alle dagens måltider, faktisk.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Hviling av deig 30 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 75 g vegansk margarin
  • 4 ss vann

Fyll:

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 squash
  • olje til steking
  • 1 ts teskje paprikapulver
  • 300 g silketofu
  • 0,5 dl matfløte av soya
  • 4 ss næringsgjær
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ss tahini
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts gurkemeie

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.
  • Kjevle ut deigen, og fordel den over en paiform. Pass på at kantene også blir dekket.

Fyll:

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær squash i tynne skiver, bruk en mandolin om du har.
  • Varm opp oljen i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk og stek til det blir blankt. Ha i squashskivene og stek i noen minutter. Vend forsiktig på squashen. Krydre med paprikapulver.
  • Fordel blandingen over deigen i paiformen.
  • Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Fordel over squashen, bruk en slikkepott til å glatte det ut.
  • Stek i 30-35 minutter.
  • Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en frisk salat.
Keyword pai, quiche