Serinakaker

Serinakaker

Årets første sort! 

Å veganisere tørr julebakst er enklere enn en skulle tro! Melk og smør byttes jo enkelt ut med vegetabilske alternativer, men eggene er ikke alltid like selvforklarlige.

Hemmeligheten min er soyayoghurt! En fantastisk ingrediens! Den bidrar både med fuktighet, saftighet og ikke minst som bindemiddel.

Den kan også brukes til å pensle bakst med, men legger igjen litt hvitfarge, så jeg bruker den ikke alltid til det.

Her bruker jeg soyayoghurt for å lage noen nydelige veganske serinakaker. De er sprø utpå, men med en anelse av mykhet inni. Herlig!

Veganske serinakaker

Course julekaker
Servings 40 stk,

Ingredients
  

  • 150 g vegansk margarin
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gram sukker
  • 2 ss soyayoghurt
  • 3 ss vann
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl mandler
  • 1 dl perlesukker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
  • Skjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp. Rør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.
  • Del deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i cirka 20 like store biter. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem.
  • Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.
  • Bland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene.
  • Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.
  • Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tett boks.
Keyword jul, serinakaker

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

    Les mer

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…

    Les mer



10 thoughts on “Serinakaker”

  • Hei! Jeg bor et sted med forferdelig dårlig utvalg av veganprodukter, og nå er jeg tom for vegansk smør.. hvordan ville det gått om jeg byttet smøret med olje? (Om det ikke går, utsetter jeg bare bakingen noen dager altså)

  • Hei og god jul!
    Tenkte å bake disse ikveld, men fant nettopp ut at jeg ikke har potetmel.. Er det mulig å erstatte med f.eks maizenne eller noe annet haha? 🙂

    • Kan jeg få svare “mange” her…? Det er så lenge siden jeg lagde oppskriften at jeg husker rett og slett ikke. Men husker det ble mer enn én kakeboks 🙂

  • Hei! Jeg prøvd denne oppskriften og den var flott! Men jeg ville gjerne tipset om at når det bør være salt med i denne oppskriften? 2,7 gram salt, i forhold til 150 gram smør f.eks? 😀

    • Hei! Takk for innspill 🙂 Jeg synes det er litt vanskelig med salt – for alle disse margarinene har ulik mengden :/ Men bra du finner en mengde som passer for deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating