Go Back

Veganske serinakaker

Course julekaker
Servings 40 stk,

Ingredients
  

  • 150 g vegansk margarin
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gram sukker
  • 2 ss soyayoghurt
  • 3 ss vann
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl mandler
  • 1 dl perlesukker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
  • Skjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp. Rør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.
  • Del deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i cirka 20 like store biter. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem.
  • Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.
  • Bland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene.
  • Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.
  • Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tett boks.
Keyword jul, serinakaker