Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter

En liten vri på den bakte poteten. 

Poteter er så godt! Men ikke i den kjedelige kokte varianten, vi må gjøre en innsats. Her har jeg dratt en gammel klassiker ut av skuffen: Hasselbackpoteter – eller hasselbakte poteter, som nordmenn ofte kaller retten.

Oppskriften har svensk opprinnelse, og passer utmerket som tilbehør til litt kraftige middagsretter som for eksempel nøttestek.

Veganske hasselbackpoteter

Supergodt – og fancy – middagstilbehør som du lager enkelt selv.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course tilbehør
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4-6 poteter kommer an på størrelsen
  • 4 ss vegansk margarin
  • salt
  • pepper
  • eventuelt litt krydder

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.
  • Vask potetene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.
  • Skjær deretter potetene i tynne strimler – skjær ikke igjennom hele poteten, la det gjenstå cirka en halv centimeter – potetene skal henge sammen i bunnen.
  • Ha potetene over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over. Dersom du vil ha på litt krydder på toppen så er det ingenting i veien for det.
  • Bak potetene i 45-60 minutter (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Potetstappe med masse hvitløk

    Potetstappe med masse hvitløk

    Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god…

    Les mer

  • Spicy hasselback-poteter

    Spicy hasselback-poteter

    Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå, og det er alltid hyggelig å kjøpe kortreist synes jeg.

    Les mer

  • Batata harra

    Batata harra

    Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.

    Les mer



1 thought on “Hasselbackpoteter”

  • “Hasselbakte poteter” er noe nordmenn som ikke vet hva disse heter, kaller det! Det er FEIL og overhode ikke noe å bringe videre. Retten heter kun én ting, nemlig Hasselback-poteter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating