Veganske hasselbackpoteter
Supergodt - og fancy - middagstilbehør som du lager enkelt selv.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
- 4-6 poteter kommer an på størrelsen
- 4 ss vegansk margarin
- salt
- pepper
- eventuelt litt krydder
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en liten ildfast form.
Vask potetene og skjær de flate i bunnen slik at de står støtt.
Skjær deretter potetene i tynne strimler - skjær ikke igjennom hele poteten, la det gjenstå cirka en halv centimeter - potetene skal henge sammen i bunnen.
Ha potetene over i den ildfaste formen. Smør margarin på toppen, dryss deretter salt og pepper over. Dersom du vil ha på litt krydder på toppen så er det ingenting i veien for det.
Bak potetene i 45-60 minutter (baketiden avhenger av størrelsen. De er klare når de har fått en gyllen og fin overflate.