Sommerruller

Herlige risruller fylt med mango, avokado, tofu og ruccolasalat.
Sommerruller er vårruller pakket i rispapir istedenfor filodeig, og som ikke blir frityrstekt. Rullene nytes kalde, noe som gjør at smakene virkelig kommer til sin rett.
Disse er fylt søt mango, fyldig avokado, salt og litt sprø tofu og kjempegod salat, og passer veldig godt til en søt chilisaus eller med en peanøttdip.
Rullene kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskap fram til servering.

Veganske sommerruller
Herlige risruller fylt med mango, avokado, tofu og ruccolasalat.
Ingredients
- 200 g tofu
- 1 ss rapsolje til steking
- 1 ss sesamolje
- 3 ss soyasaus
- 1 avokado
- 0,5 mango
- 3 dl ruccolasalat (en god neve)
- 8 rispapir
Instructions
- Press ut så mye vann som du klarer fra tofuen – uten at den mister formen. Skjær den i strimler.
- Varm opp oljene til medium/lav varme i en stekepanne. Ha i tofuen og la den steke veldig forsiktig til den begynner å stivne litt. Hell på soyasausen og fortsett. Vend forsiktig på strimlene underveis.
- Når soyasausen har trukket godt inn skrur du opp varmen til medium, og steker strimlene til de er fine og gylne på alle sider. Overfør dem forsiktig til kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle, slik at de får renne av seg litt.
- Skjær avokado og mango i strimler. Vask ruccolasalat.
- Kok opp vann og hell over i en bolle.
- Ha forsiktig et og et risark i vannet. Pass på at hele arket blir bløtt, pass også på at det ikke klistrer seg sammen.
- Legg arket over på en tallerken og legg på fyll i midten; tofustrimler, avokadostrimler, mangostrimler og ruccola. Brett inn kantene på sidene, og rull risarket sammen.
- Gjenta med alle arkene.
- Sommerrullene oppbevares i kjøleskap fram til servering; om du ikke serverer de med en gang. Smaker kjempegodt med søt chilisaus.
Flere oppskrifter
-
“Sticky blomkål wings”
Nydelig ovnsbakt blomkål i en like nydelig asiatisk saus.
2 thoughts on “Sommerruller”
Leave a Reply
Hei
Hvor lenge tror du disse holder seg i kjøleskapet?
Mvh Ina
Maks en dag vil jeg tro.