Sjokoladegelato

Sjokoladegelato

Italiensk sjokoladeis… Blir det bedre? 

Denne oppskriften er helt fantastisk.

På Stavangers først (og forhåpentligvis ikke eneste) sommeruke i slutten av mai la min venninne Mona den ut på bloggen sin, og skrev på Facebook at hun hadde hatt den til frokost. Og var det noe jeg drømte om til frokost den morgenen så var det nettopp iskald sjokoladeis som du får den i Italia!

Oppskriften måtte veganiseres, og det kjapt.

Italiensk gelato er is som rett og slett er litt bedre enn isen du får i Norge. I alle fall synes jeg det. Den er ikke like feit som den norske kremosten, da de bruker vanlig melk i den.

For en vegansk versjon så synes jeg at soyamelk gir en helt identisk smak og fylde, og her passet det godt med soyamelk med vaniljesmak.

Et annet kjennetegn for gelato, er at det stort sett fryses ned i små mengder, i motsetning til mesteparten av iskrem som finnes i norske butikker.

Derfor er det gjerne litt dyrere, men ganske mye bedre.

Perfect match for min lille ismaskin, altså!

Vegansk sjokoladegelato

Nydelig italiensk sjokoladeis – helt uten egg og fløte.
Course Dessert
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l soyamelk gjerne søtet eller med vaniljesmak
  • 200 g melkefri mørk sjokolade
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl kakaopulver melkefritt det og
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss maisstivelse
  • eventuelt litt bær til pynt.

Instructions
 

  • Kok opp halvparten av melken. Brekk sjokoladen i biter og ha i. Når sjokoladen er smeltet visper du inn sukker og kakaopulver. Snitt vaniljestangen på langs, dra ut innholdet og ha i både innhold og stang.
  • Visp ut maisstivelsen i resten av melken, og hell over i gryten – litt etter litt.
  • La blandingen koke opp mens du visper, la det deretter småkoke i noen minutter til det begynner å tykne.
  • Hell blandingen over i en beholder, fisk ut og kast vaniljestangen, og sett til avkjøling.
  • Når blandingen er helt avkjølt kjører du den i ismakinen til ønsket konsistens. Sett i fryseren en time eller to før servering.
  • Italiensk sjokoladegelato er godt servert med bringebær.
Keyword gelato, riskrem

Flere oppskrifter

  • Nice cream med sjokolade og peanøtter

    Nice cream med sjokolade og peanøtter

    Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren! Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn dessert (eller frokost?) på null komma niks. I alle fall på cirka 10 minutter.

  • Sjokoladeispinner

    Sjokoladeispinner

    Disse ispinnene er seriøst sykt gode. Jeg sliter litt med å finne ut perfekt timing for å publisere dem, fordi du har lyst å ha dem klare på godværsdager, men kanskje stå inne og lage dem på en dag der solen ikke skinner så fint.…

  • Verdens enkleste sjokoladeis

    Verdens enkleste sjokoladeis

    Superlettvint og sunnere enn vanlig – og du trenger ikke ismaskin!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating