Hjemmelaget potetsalat

Hjemmelaget potetsalat

Potetsalat er obligatorisk til grillmaten!

Her er en oppskrift på en kremet potetsalat som smaker aldeles nydelig til alle typer grillmat. Oppskriften er veldig inspirert av en jeg har funnet på en av mine favorittblogger, som dessverre ikke er så aktiv for tiden.

vegansk kremet potetsalat oppskrift

Vegansk potetsalat

Her damper vi årets nye poteter, og vender dem inn i en nydelig, kremete cashewbasert dressing.
Oppskriften kan sees på som en basisoppskrift – her er det fritt fram for å tilsette forskjellig frukt og grønt, for eksempel eple, stangselleri, vårløk, purreløk og/eller paprika.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging (ca.) 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 150 g rå cashewnøtter
  • 750 g nypoteter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 dl vann
  • 0,5 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss næringsgjær
  • 0,5 ts salt
  • 2-3 ss olivenolje
  • 4 stilker bladpersille

Instructions
 

  • Bløtlegg cashewnøttene i en time eller to før du starter med resten.
  • Skjær potetene i terninger på cirka 1 – 1,5 centimeter. Kok opp vann i en dampkoker, og damp potetbitene møre – det tar cirka 10 minutter. Har du ikke dampkoker kan du koke potetene, pass da på at de ikke koker for lenge!
  • Akjøl potetene.
  • Hell vannet av nøttene og ha dem over i en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløken og ha i. Tilsett vann, sitronsaft, sennep, næringsgjær og salt og kjør det hele i maskinen til du har en jevn blanding. Dette tar noen minutter. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle til du får en fin og kremete konsistens på det hele. Smak eventuelt til med litt mer salt.
  • Vend potetene inn i dressingen, og la det hele stå kaldt fram til servering.
  • Rett før servering finhakker du litt frisk persille og drysser over.
Keyword grilltilbehør, potetsalat

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating