Her damper vi årets nye poteter, og vender dem inn i en nydelig, kremete cashewbasert dressing.Oppskriften kan sees på som en basisoppskrift - her er det fritt fram for å tilsette forskjellig frukt og grønt, for eksempel eple, stangselleri, vårløk, purreløk og/eller paprika.
Bløtlegg cashewnøttene i en time eller to før du starter med resten.
Skjær potetene i terninger på cirka 1 - 1,5 centimeter. Kok opp vann i en dampkoker, og damp potetbitene møre - det tar cirka 10 minutter. Har du ikke dampkoker kan du koke potetene, pass da på at de ikke koker for lenge!
Akjøl potetene.
Hell vannet av nøttene og ha dem over i en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløken og ha i. Tilsett vann, sitronsaft, sennep, næringsgjær og salt og kjør det hele i maskinen til du har en jevn blanding. Dette tar noen minutter. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle til du får en fin og kremete konsistens på det hele. Smak eventuelt til med litt mer salt.
Vend potetene inn i dressingen, og la det hele stå kaldt fram til servering.
Rett før servering finhakker du litt frisk persille og drysser over.