Go Back
vegansk kremet potetsalat oppskrift

Vegansk potetsalat

Her damper vi årets nye poteter, og vender dem inn i en nydelig, kremete cashewbasert dressing.
Oppskriften kan sees på som en basisoppskrift - her er det fritt fram for å tilsette forskjellig frukt og grønt, for eksempel eple, stangselleri, vårløk, purreløk og/eller paprika.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging (ca.) 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 150 g rå cashewnøtter
  • 750 g nypoteter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 dl vann
  • 0,5 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss næringsgjær
  • 0,5 ts salt
  • 2-3 ss olivenolje
  • 4 stilker bladpersille

Instructions
 

  • Bløtlegg cashewnøttene i en time eller to før du starter med resten.
  • Skjær potetene i terninger på cirka 1 - 1,5 centimeter. Kok opp vann i en dampkoker, og damp potetbitene møre - det tar cirka 10 minutter. Har du ikke dampkoker kan du koke potetene, pass da på at de ikke koker for lenge!
  • Akjøl potetene.
  • Hell vannet av nøttene og ha dem over i en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløken og ha i. Tilsett vann, sitronsaft, sennep, næringsgjær og salt og kjør det hele i maskinen til du har en jevn blanding. Dette tar noen minutter. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle til du får en fin og kremete konsistens på det hele. Smak eventuelt til med litt mer salt.
  • Vend potetene inn i dressingen, og la det hele stå kaldt fram til servering.
  • Rett før servering finhakker du litt frisk persille og drysser over.
Keyword grilltilbehør, potetsalat