Minicalzone med soyakjøtt

Minicalzone med soyakjøtt

Kjempegod innbakt pizza med hjemmelaget fyll.

Disse innbakte pizzaene passer godt for seg selv, eller som del av en buffet. Server dem gjerne sammen med salat og hvitløksdressing.

I pizzabunnen bruker jeg italiensk hvetemel, som du får tak i i godt assorterte dagligvarebutikker. Erstatt gjerne litt av det med vanlig hvetemel.

Fyllet kan varieres nesten i det uendelige, her har jeg laget en saus av soyaprotein, som minner nesten uhyggelig mye om en typisk kjøttsaus til pizza.

Calzonene kan fryses, så lag gjerne en stor porsjon slik at du har noe godt på lur resten av vinteren.

Minicalzone med soyakjøtt

Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 10 stk.

Ingredients
  

  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl vann + ekstra til montering
  • 500 g italiensk hvetemel type 00 + ekstra til utbaking
  • 1 ts salt

"Kjøttsaus":

  • 2 dl vann
  • 1 ss grønnsaksbuljonspulver
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ss lønnesirup
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 dl soyaproteingranulat se kommentar under
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • oregano
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Løs opp gjæren i en bolle, og hell olivenolje over. Ha i vannet, og la det stå i noen minutter.
  • Rør sammen mel og salt, og tilsett gjærblandingen. Elte det sammen til en smidig deig, før du setter til heving i 45 ? 60 minutter.

Kjøttsaus:

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
  • Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver i en liten gryte. Når det koker tilsetter du soyasaus, lønnesirup, næringsgjær og soyaproteingranulat, har på lokket, og tar gryten av platen.
  • La det stå og trekke i ti minutter.
  • Kutt opp sjalottløk og hvitløk i små biter.
  • Varm opp godt med olje i en panne. Press ut så mye væske du greier fra soyaproteinblandingen, og stek det i oljen. Tilsett løk og hvitløk. Pass på at det ikke brenner seg, og tilsett mer olje om nødvendig. Når soyablandingen begynner å ta farge og få stekeskorpe heller du i tomatene.
  • Skru ned varmen og la det hele småkoke i 15 – 20 minutter. Smak til med oregano, røkt paprikapulver, salt og pepper.
  • Smak til med røkt paprikapulver, spisskummen, chilipulver, salt og pepper.
  • Ha deigen over på melet kjøkkenbenk, og elt den godt. Rull den ut til en pølse og skjær den opp i 10 like emner. Kjevle hvert enkelt tynt ut til en sirkel, mellom 10 og 15 centimeter i diameter.
  • Legg en god spiseskje med soyakjøttsaus midt på hver sirkel Bruk en liten pensel eller fingrene til å pensle litt vann rundt kanten. Brett sammen til en halvmåneformet calzone, og press kantene godt ned slik at de ikke åpnes under steking.
  • Fordel calzonene utover på  stekebrettene.
  • Stek hvert brett i mellom 10 og 15 minutter – til calzonene såvidt begynner å bli gylne.

Notes

Du kan bruke vegansk kjøttfarse fra butikken istedenfor soyaproteingranulat. I så fall dropper du bløtleggingen, og går rett til steking (men ha med soyasaus etc. for god smak).
Dersom jeg/vi ikke spiser alle calzonene samme dag, pleier jeg fryse de ned to og to. Så tar jeg de ut av fryseren om morgenen, har med i veska på jobb, og rundt lunsjtider er de tinte og fine. Et lite minutt i mikrobølgeovnen gjør dem ekstra gode.
Keyword calzone, pizza

Flere oppskrifter

  • Squashpizza med hummus

    Squashpizza med hummus

    Nydelig pizza med sesongens grønnsaker (som jeg har plukket i hagen min). 

  • Potetpizza med pesto

    Potetpizza med pesto

    Jeg elsker pizza, jeg elsker hvit pizza og jeg elsker potet! Mao: potetpizza er en skikkelig favoritt hos meg! Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i…

  • Lørdagspizza

    Lørdagspizza

    Jada, grønnsaker, belgvekster og korn er godt og flott, men av og til har jeg lyst på en skikkelig LØRDAGSPIZZA med kjøttdeig og ost. Ja, bare i vegansk variant da.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating