Marens thaicurry

Marens thaicurry

Den beste curryen jeg har smakt!

Denne retten er komponert av min venninne Maren, som var så snill å komme og lage den på kjøkkenet mitt en kveld. Her får du en herlig miks av grønnsaker og tofu, servert i en nydelig saus med smak av Thailand. Helt fantastisk!

Curry er mye smak og behag, men her har vi prøvd å notere ned så nøyaktig som mulig.

Utenom tofuen og currypastaen fant vi alle ingrediensene på min lokale Prix, og ser du bort fra marineringstiden så rører du sammen hele retten på under en halvtime. Enkelt og greit, altså!

vegansk thaicuryr oppskrift

Marens thaicurry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Marinering 20 minutes
Total Time 55 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailand
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g tofu
  • olje til steking

Currysaus

  • ris til servering
  • 3 cm ingefær
  • 1 grønn chili
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 1 brokkoli
  • olje til steking
  • 50 g aspargesbønner
  • asiatiske grønnsaker, ferske eller på boks: minimais, bønnespirer, vannkastanjer og bambusskudd
  • 1-2 ss rød thai currypaste
  • ca. 2 dl kokosmelk
  • palmesukker, agavesirup eller annen søtning
  • 6 stilker koriander

Instructions
 

  • Rens og grovhakk hvitløk, ingefær og chili. Ha i en liten bolle som har lokk, hell over soyasaus og olivenolje.
  • Tørk tofuen, og press ut litt av vannet på den. Skjær den i mindre biter og ha i marinaden. Ha på lokket, og vend forsiktig på bollen slik at all tofuen dekkes av marinaden.
  • La det hele stå i 15-20 minutter, lengre om du har tid.
  • Bruk et kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir til å tørke av marinaden. Stek deretter tofubitene i litt olje. Start med å steke dem på medium varme, skru den opp når tofuen er blitt helt tørr.
  • Hell over resten av marinaden og ta pannen av varmen. Etter noen minutter legger du tofubitene til side, prøver å holde dem varme, og tørker av pannen.

Currysaus

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær ingefær i brede skiver. Tell hvor mange du har – disse skal tas ut før servering. Skjær chilien i tynne ringer. Rens løk og paprika, og skjær dem i terninger. Skjær squash i ringer, og del brokkolien opp i buketter.
  • Varm opp oljen til høy varme i en panne. Tilsett ingefær, chili, løk, paprika, squash, brokkoli og aspargesbønner, og stek det i noen minutter. Vend på det og stek i noen minutter til. Ha i de asiatiske grønnsakene, og stek det hele i noen minutter til.
  • Rør inn en spiseskje currypaste. Tilsett deretter kokosmelk, og la det hele koke litt. Smak eventuelt til med mer currypaste og kokosmelk. Ha deretter i litt sirup eller sukker, også her er det greit å ta i etter smak. En spiseskje pleier å holde.
  • La gryten småkoke i noen minutter. Grovhakk koriander, og rør inn rett før servering.
  • Plukk ut ingefærskivene, eller si fra til gjestene at de ikke nødvendigvis bør spises (de er ikke farlige, men smaker litt sterkt).
  • Server med ris.
Keyword curry, tofu

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating