Go Back
vegansk thaicuryr oppskrift

Marens thaicurry

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Marinering 20 minutes
Total Time 55 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailand
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl olivenolje
  • 400 g tofu
  • olje til steking

Currysaus

  • ris til servering
  • 3 cm ingefær
  • 1 grønn chili
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 1 brokkoli
  • olje til steking
  • 50 g aspargesbønner
  • asiatiske grønnsaker, ferske eller på boks: minimais, bønnespirer, vannkastanjer og bambusskudd
  • 1-2 ss rød thai currypaste
  • ca. 2 dl kokosmelk
  • palmesukker, agavesirup eller annen søtning
  • 6 stilker koriander

Instructions
 

  • Rens og grovhakk hvitløk, ingefær og chili. Ha i en liten bolle som har lokk, hell over soyasaus og olivenolje.
  • Tørk tofuen, og press ut litt av vannet på den. Skjær den i mindre biter og ha i marinaden. Ha på lokket, og vend forsiktig på bollen slik at all tofuen dekkes av marinaden.
  • La det hele stå i 15-20 minutter, lengre om du har tid.
  • Bruk et kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir til å tørke av marinaden. Stek deretter tofubitene i litt olje. Start med å steke dem på medium varme, skru den opp når tofuen er blitt helt tørr.
  • Hell over resten av marinaden og ta pannen av varmen. Etter noen minutter legger du tofubitene til side, prøver å holde dem varme, og tørker av pannen.

Currysaus

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær ingefær i brede skiver. Tell hvor mange du har - disse skal tas ut før servering. Skjær chilien i tynne ringer. Rens løk og paprika, og skjær dem i terninger. Skjær squash i ringer, og del brokkolien opp i buketter.
  • Varm opp oljen til høy varme i en panne. Tilsett ingefær, chili, løk, paprika, squash, brokkoli og aspargesbønner, og stek det i noen minutter. Vend på det og stek i noen minutter til. Ha i de asiatiske grønnsakene, og stek det hele i noen minutter til.
  • Rør inn en spiseskje currypaste. Tilsett deretter kokosmelk, og la det hele koke litt. Smak eventuelt til med mer currypaste og kokosmelk. Ha deretter i litt sirup eller sukker, også her er det greit å ta i etter smak. En spiseskje pleier å holde.
  • La gryten småkoke i noen minutter. Grovhakk koriander, og rør inn rett før servering.
  • Plukk ut ingefærskivene, eller si fra til gjestene at de ikke nødvendigvis bør spises (de er ikke farlige, men smaker litt sterkt).
  • Server med ris.
Keyword curry, tofu