Sjokolademandler

Sjokolademandler

Favorittkonfekten til jul!

Disse er kjempeenkle å lage, og de smaker helt fantastisk. Min mor lager dem til jul hvert år. Da jeg og søsteren min fremdeles bodde hjemme, måtte hun lage dem både to og tre ganger, da de på mystisk vis nesten hver natt ble mindre i antall.

Pass på at du bruker små former, da er det større sjanse for at du har noen igjen til romjulen.

Sjokolademandler

Favorittsnopet mitt til jul er også det enkleste å lage.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course julesnop
Servings 40 stk. (ca)

Equipment

  • 40 konfektformer

Ingredients
  

  • 200 g mandler
  • 200 g melkefri sjokolade

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Grovmal mandlene, og fordel dem utover platen. Stek i 5-10 minutter, til mandlene begynner å bli brune. Avkjøl.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl i et par minutter, og rør mandlene inn.
  • Bruk to teskjeer, og fordel blandingen utover konfektformene. Avkjøl, før du har dem i glass eller bokser. Oppbevares kaldt i lukket kakeboks.
Keyword sjokolade

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Peanøttkuler med salt sjokolade

    Peanøttkuler med salt sjokolade

    Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.

    Les mer

  • Cornflakeskonfekt

    Cornflakeskonfekt

    Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating