Sjokolademandler
Favorittkonfekten til jul!
Disse er kjempeenkle å lage, og de smaker helt fantastisk. Min mor lager dem til jul hvert år. Da jeg og søsteren min fremdeles bodde hjemme, måtte hun lage dem både to og tre ganger, da de på mystisk vis nesten hver natt ble mindre i antall.
Pass på at du bruker små former, da er det større sjanse for at du har noen igjen til romjulen.
Sjokolademandler
Favorittsnopet mitt til jul er også det enkleste å lage.
Equipment
- 40 konfektformer
Ingredients
- 200 g mandler
- 200 g melkefri sjokolade
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Grovmal mandlene, og fordel dem utover platen. Stek i 5-10 minutter, til mandlene begynner å bli brune. Avkjøl.
- Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl i et par minutter, og rør mandlene inn.
- Bruk to teskjeer, og fordel blandingen utover konfektformene. Avkjøl, før du har dem i glass eller bokser. Oppbevares kaldt i lukket kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Peanøttkuler med salt sjokolade
Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.
-
Cornflakeskonfekt
Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser.