Banoffeepai

Banoffeepai

Vegansk vri på den engelske dessertkakefavoritten.

Banoffepai er en engelsk oppfinnelse, som består av en tertebunn dekket av bananer, toffee og en krem på toppen. I England serverer de den nesten overalt, og jeg forstår godt hvorfor. Den er jo kjempegod!

Uten noen videre introdusering – her er en vegansk banoffeepaioppskrift: 

Vegansk banoffeepai

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Avkjøling 30 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dessert
Cuisine britisk, engelsk

Ingredients
  

  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl soyamelk
  • 1 dl rapsolje

Toffeefyll:

  • 115 g brunt sukker
  • 115 g vegansk margarin
  • 1 ss sirup
  • 2 dl soyamelk
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 bananer

Kokoskrem:

  • 1 boks kokosmelk ikke lettvariant
  • 2 ss melis
  • kakaopulver til servering

Instructions
 

  • Start med å sette kokosmelkboksen i kjøleskapet. Den trenger å stå der minst en time for at melken skal skille seg og kremen bli fast.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en paiform, mellom 20 og 25 centimeter i diameter.
  • Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Mål opp melk og olje, og arbeid det raskt sammen med de tørre ingrediensene til du har en ball.
  • Press deigen utover bunnen og opp langs kantene av paiformen.
  • Stek i 15 – 20 minutter, til bunnen er blitt gyllen.

Toffeefyll:

  • Ha brunt sukker, margarin og sirup i en gryte. Kok opp forsiktig under omrøring. La blandingen småkoke i fem minutter. Sett til sides slik at det får kjøles seg ned litt.
  • Visp soyamelk, maisstivelse og vaniljesukker sammen i en liten gryte. Kok opp forsiktig under stadig visping, og la det småkoke til det tykner. Dette går kjapt, så pass på. Sett til avkjøling.
  • Skrell bananene og skjær dem opp i skiver. Legg disse utover paibunnen.
  • Rør sammen toffeblandingen og soyamelkblandingen, og fordel utover bananstykkene. Sett paien kaldt.

Kokoskrem:

  • Ta boksen ut av kjøleskapet og åpne den. Bruk en spiseskje til å ta ut den faste kokoskremen. Ha den i en bolle, og tilsett melis. Visp det sammen, og fordel på toppen av paien. La den stå kalt til servering, den trenger noen timer på å stivne.
  • Dryss gjerne over litt kakaopulver før servering.
Keyword banan, banoffee

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating