Banoffeepai
Vegansk vri på den engelske dessertkakefavoritten.
Banoffepai er en engelsk oppfinnelse, som består av en tertebunn dekket av bananer, toffee og en krem på toppen. I England serverer de den nesten overalt, og jeg forstår godt hvorfor. Den er jo kjempegod!
Uten noen videre introdusering – her er en vegansk banoffeepaioppskrift:
Vegansk banoffeepai
Ingredients
- 4 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl soyamelk
- 1 dl rapsolje
Toffeefyll:
- 115 g brunt sukker
- 115 g vegansk margarin
- 1 ss sirup
- 2 dl soyamelk
- 2 ss maisstivelse
- 1 ts vaniljesukker
- 2 bananer
Kokoskrem:
- 1 boks kokosmelk ikke lettvariant
- 2 ss melis
- kakaopulver til servering
Instructions
- Start med å sette kokosmelkboksen i kjøleskapet. Den trenger å stå der minst en time for at melken skal skille seg og kremen bli fast.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en paiform, mellom 20 og 25 centimeter i diameter.
- Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Mål opp melk og olje, og arbeid det raskt sammen med de tørre ingrediensene til du har en ball.
- Press deigen utover bunnen og opp langs kantene av paiformen.
- Stek i 15 – 20 minutter, til bunnen er blitt gyllen.
Toffeefyll:
- Ha brunt sukker, margarin og sirup i en gryte. Kok opp forsiktig under omrøring. La blandingen småkoke i fem minutter. Sett til sides slik at det får kjøles seg ned litt.
- Visp soyamelk, maisstivelse og vaniljesukker sammen i en liten gryte. Kok opp forsiktig under stadig visping, og la det småkoke til det tykner. Dette går kjapt, så pass på. Sett til avkjøling.
- Skrell bananene og skjær dem opp i skiver. Legg disse utover paibunnen.
- Rør sammen toffeblandingen og soyamelkblandingen, og fordel utover bananstykkene. Sett paien kaldt.
Kokoskrem:
- Ta boksen ut av kjøleskapet og åpne den. Bruk en spiseskje til å ta ut den faste kokoskremen. Ha den i en bolle, og tilsett melis. Visp det sammen, og fordel på toppen av paien. La den stå kalt til servering, den trenger noen timer på å stivne.
- Dryss gjerne over litt kakaopulver før servering.
Flere oppskrifter
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Minismuldrepai med plomme
Nydelig plommepai med smak av peanøtt og kanel.