Cashewost

Cashewost

Kjempegodt som pålegg og på pizza. 

Jeg har lenge lett etter et godt alternativ til ost på pizza. Har til gode å finne en ferdigost for veganere som smaker noe annet enn vondt, derfor har jeg testet litt forskjellig selv.

Denne oppskriften på cashewost synes jeg fungerer godt, og den er også knallgod å bruke som pålegg!

Cashewost

Nydelig på pizza og som pålegg, og ikke minst som topping på taco!
Servings 1 skål

Ingredients
  

  • 200 gram rå, usalta cashewnøtter
  • vann til bløtleggin
  • 0,75 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 hvitløksfedd
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • La nøttene ligge i bløt i to timer. Sil av vannet.
  • Ha nøttene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn, kremete masse. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene). Spe eventuelt med et par spiseskjeer mer vann. “Osten” setter seg litt i kjøleskapet.
  • Ha over i en tett beholder og sett kaldt i minst et døgn før servering.

Flere oppskrifter

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating