Ratatouille med gresskar
En smaksbombe av en grønnsaksrett.
Gresskar, pastinakk, squash, aubergin og aspargesbønner… What’s not to like?
Når grønnsaker får koke lenge sammen, kan du få et fantastisk resultat! Denne ratatoillen er full av møre grønnsaker, og når alle smakene får blandet seg blir det en ypperlig middagsrett!
Ratatouille med gresskar
Ingredients
- solsikkeolje til steking
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 1 rød chili
- 200 g aspargesbønner
- 1 røkt eller grillet paprika
- 400 g gresskar
- 1 pastinakk
- 1 squash
- 1 aubergine
- 2 poteter
- 1 dl nøytral olje til steking
- 2 ts sukker
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl hakka eller knuste tomater
- 2 dl vann
- salt
- pepper
- ris eller quinoa og ev. koriander til servering
Instructions
- Finhakk løk og hvitløk. Skjær chilien i tynne skiver. Skjær tuppene av aspargesbønnene. Skjær paprikaen i mindre biter.
- Resten av grønnsakene renses, og skjæres i relativt store terninger. Ca 2×2 centimeter.
- Ha oljen i en gryte, og varm opp. Fres løk og hvitløk. Ha i chili og paprika. Etter et par minutter har du i gresskar og pastinakk, rør sammen og la det stå i fem minutter. Løft alt over i en bolle, men prøv å la så mye så mulig av oljen være igjen i gryta.
- Ha i aspargesbønner, squash, aubergine og potet, stek i fem minutter. Fyll på med litt olje om det trengs. Hell over grønnsakene fra bollen. Tilsett sukker, tomatpuré, tomater og vann. Pass på at ikke mer enn ca halvparten av grønnsakene dekkes av vann. Sett på et lokk, og la det stå og putre i en halvtime. Smak til med salt og pepper.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Løft grønnsakene over i en stor, ildfast form. Hell væsken over. Bak i ovnen i en halvtime. Kok ris eller quinoa.
- Server rykende varmt, gjerne med et dryss koriander over.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Bakt bete på bygg fra Sykt billig
Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare…