Gulrotsuppe med appelsin

Sunn og god påskesuppe.
Gulrøtter passer til mer enn råkost!
De søte rotgrønnsakene er blant annet perfekt i suppe, og matcher du dem med den syrlige appelsinsmaken får du en skikkelig god rett.
Gulrøtter er ikke bare godt, de er også fulle av næring. Blant annet er de ypperlige vitamin A-kilder. Dette er en av de mest vitamin A-rike grønnsakene vi har. Når vi spiser gulrøtter vil kroppen omdanne betakarotenet til aktivit vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet og nattesynet, dessuten styrker du kroppen mot infeksjoner og celledelingen går normalt.
Så hva venter du på?
Sunt, raskt og å så godt!

Gulrotsuppe med appelsin
Ingredients
- 500 g skrelte gulrøtter
- 2 ss nøytral olje
- 1,5 dl friskpresset appelsinsaft
- 1,2 l grønnsakskraft eventuelt vann med buljongpulver
- 1 sjalottløk
- 4 stilker timian
- salt
- pepper
- vegansk rømme
- revet muskat
Instructions
- Skjær gulrøttene opp i mindre biter. Varm oljen i en gryte, og ha gulrøttene i. La de surre i oljen på middels varme i 10 minutter. Rør litt i dem under steking.
- Ha i appelsinsaft og grønnsakskraft og kok opp. Finhakk løk og timian, og ha i.
- La det småkoke i 20 minutter, til gulrotbitene er møre. Bruk en stavmikser, og kjør forsiktig suppen til du har en jevn masse. Pass på at det ikke spruter!
- Smak til med salt og pepper.
- Server med en klatt vegansk rømme og litt revet muskatnøtt.
Flere oppskrifter
-
Scones med nøtter, tranebær og appelsin
Dette er en «veganisert» variant av denne oppskriften fra Lise Finckenhagen på godt.no. Eneste endringene er at den er med plantebaserte alternativer til meieriprodukter + tranebær istedenfor rosiner (og litt mindre mengde) + appelsinskall istedenfor 50/50 appelsin og sitron. Marginalt, altså.
-
Appelsinsjokolade
Nydelig, hjemmelaget sjokolade som passer spesielt godt til påsken.