Go Back

Gulrotsuppe med appelsin

Course hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 500 g skrelte gulrøtter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1,5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1,2 l grønnsakskraft eventuelt vann med buljongpulver
  • 1 sjalottløk
  • 4 stilker timian
  • salt
  • pepper
  • vegansk rømme
  • revet muskat

Instructions
 

  • Skjær gulrøttene opp i mindre biter. Varm oljen i en gryte, og ha gulrøttene i. La de surre i oljen på middels varme i 10 minutter. Rør litt i dem under steking.
  • Ha i appelsinsaft og grønnsakskraft og kok opp. Finhakk løk og timian, og ha i.
  • La det småkoke i 20 minutter, til gulrotbitene er møre. Bruk en stavmikser, og kjør forsiktig suppen til du har en jevn masse. Pass på at det ikke spruter!
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server med en klatt vegansk rømme og litt revet muskatnøtt.
Keyword gulrotsuppe, påske