Sprøbakte rosmarinpoteter

Poteter er kjempegode, ihvertfall om du vet hva du skal gjøre med dem! Det finnes utrolig mange typer der ute, og de er alle litt forskjellig fra hverandre. I denne oppskriften bruker jeg små cheriepoteter, som jeg synes holder godt på salt- og rosmarinsmaken. Prøv deg gjerne fram med egne favoritter, som for eksempel amadine eller mandel.

Sprøbakte rosmarinpoteter
Ingredients
- 10 cheriepoteter eller andre småpoteter
- 2 ss olje
- 4 stilker rosmarin
- 1 ts havsalt
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Vask potetene, og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form, og bland godt sammen med olje, finhakket rosmarin og salt.
- Bak i ovnen i ca 30 minutter, til potetene blir gylne og litt sprø.
Flere oppskrifter
-
Potetstappe med masse hvitløk
Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god…
-
Spicy hasselback-poteter
Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå, og det er alltid hyggelig å kjøpe kortreist synes jeg.
-
Batata harra
Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.