Vegansk rømmegrøt

Vegansk rømmegrøt

Glem pulverposer! Rømmegrøt lager du selv, og det tar ikke lenger enn et kvarter.

Vegansk rømmegrøt

Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course grøt
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl vegansk rømme
  • 0,5 dl semulegryn
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3 dl plantemelk

Instructions
 

  • Ha rømmen i en gryte. Tilsett halvparten av gryn og mel, samt sukker og salt.
  • Kok blandingen forsiktig opp mens du rører jevnlig. Når det koker rører du i resten av mel og gryn, og etterhvert sper du med melk til grøten er passe tykk.
  • La det småkoke i fem minutter, og grøten er ferdig!
  • Server med en gang, gjerne sammen med sukker, kanel, vegansk margarin og et glass saft.
Keyword jul, rømmegrøt

Flere oppskrifter

  • Slik lager du vegansk julesnop

    Slik lager du vegansk julesnop

    Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i oppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, og noen smaksrike oppskrifter på snop uten egg, melk og gelatin.

    Les mer

  • Nøttestek fra Bellies

    Nøttestek fra Bellies

    Øystein Lunde Ohna er innehaver på Bellies, og mannen som for ca. 10 år siden komponerte den originale nøttestekoppskriften som blant annet har gjort stor suksess her på bloggen.

    Les mer

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer



13 thoughts on “Vegansk rømmegrøt”

  • Hei! Jeg lagde denne i fjor 17.mai men jeg tåler ikke semulegryn, så hva kan jeg bytte det ut med? Jeg husker ikke hva jeg byttet det ut med i fjor Har du noen tips muligens?

  • Jeg prøvde med soyamelk usøtet; men ble ikke helt det resultatet jeg ønska, tips til annen melk som funker? 🙂

  • Hei! Er det mulig å bruke noe annet enn den rømmen du har i oppskriften? Hva med den svarte boksen fra Oatly som er noe sånt som creme Fresh eller noe? 🙂

  • Hei. Jeg tåler ikke mesteparten av korn. Inkludert havre og heller ikke potet. Er også følsom mot gluten. Kan det erstattes med rismel eller maismel..? Eller noen andre tips?

    • Åå, så dumt å høre :/ Jeg er faktisk veldig usikker – har aldri kokt grøt på rismel eller maismel. Hmpf. Tåler du quinoa? Konsistensen blir ikke lik – men det går i alle fall an å koke grøt på det 🙂

  • Da er det dagen før 17. Da blir det sikkert travelt i morgon. Så ikkje verst med litt forberedelse. Eg laget denne grøten flere 17 mai og den er digg. Skal lage en stor porsjon i dag, 4 gongar oppskriften. Da er det bare å varme den i mellom togene. Takk Mari Hult🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating