Favoritthøytiden er rett rundt hjørnet, og her er alle oppskriftene du trenger til den store anledningen.
I vennegjengen vår elsker vi fastelavn. Det er flere som ikke er så glade i jul, som synes det er trist når byen tømmes i påsken, og som gjemmer seg på hotell med hundene når nyttårsaften kommer.
Men alle elsker fastelavn.
Da samles vi rundt bordet og spiser alltid mange ulike boller. Noen liker best de tradisjonelle fastelavnsbollene med krem og syltetøy, mens andre har egne favoritter.
Her er noen av oppskriftene jeg har brukt de siste årene. Noen er laget med vanlig bolledeig, noen med eltefri, men du kan fint bruke vanlig bolledeig til å bake ut de ulike eltefrie variantene også (og vice versa).
Sammenlignet med vanlig, uvegansk, bolledeig er den viktigste endringen jeg gjør å erstatte egg. I den vanlige deigen erstattes dette med litt bakepulver, i den eltefrie kjører jeg vegansk yoghurt istedenfor. Kumelk byttes med plantemelk, smør med vegansk margarin.
Hveteboller
Luftige og smaksrike – helt uten egg og smør. Med denne oppskriften for hånd, kan du lett lage fastelavnsboller, sjokoladeboller, rosinboller, skoleboller og så videre – det er bare litt justeringer i fyll og pynt som skal til.
Klikk her for oppskrift
Rosinboller
Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk.
Check out this recipe
Nutellaknuter
Nydelige boller med hjemmelaget smør av sjokolade og hasselnøtt. Oppskriften er eltefri, vil du ha et raskere resultat kan du bytte ut deigen med vanlig bolledeig.
Klikk her for oppskrift
Banansplittboller
Saftige boller fylt med sjokolade, nøtter og banan. Disse blir ekstra gode servert med pisket krem og bær.
Klikk her for oppskrift
Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær
Supersaftige boller med nydelig vaniljekrem og friske blåbær.
Klikk her for oppskrift
Monkey bread (bollekake)
Et mykt, søtt, klissete bakverk som består av små boller rullet i kanel.
Klikk her for oppskrift
Rosinbollebrød
Eltefritt, vegansk bollebrød med rosiner. Kjempegodt som det er, eller med margarin og syltetøy på.
Klikk her for oppskrift