Ostekakebrownies
Altsåååå ostekakebrownies! Disse laget jeg første gang til en feiring på jobb. Litt i full fart uten oppskrift. La ut en liten story på Instagram på dem, og vips, 100+ meldinger av folk som trengte oppskrift.
Gøy når det jeg gjør er populært, men litt irriterende at jeg ikke noterte oppskriften underveis.
Uansett: jeg tok en for laget (haha) og laget dem på ny, og fikk skrevet ned alt sammen.
Kos deg med denne!
Veganske ostekakebrownies
Ingredients
Brownielag
- 200 g melkefri sjokolade
- 1,5 dl soyamelk
- 1,5 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
- 1,5 dl solsikkeolje
- 3 dl sukker
- 4,5 dl hvetemel
- 1 dl kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts vanilje
- 0,5 ts salt
Ostekakelag
- 300 g vegansk kremost naturell
- 1,5 dl kokoskrem eller kokosmelk ikke lett-varianten
- 0,5 dl sukker
- 2 ss maisstivelse
- 1 ts vanilje
- 2 ss sitronsaft
Instructions
Brownielag
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje, sukker og smeltet sjokolade.
- Ha i hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt, og visp det hele raskt sammen.
Ostekakelag
- Ha alle ingrediensene i en bolle, og visp til det er glatt. Du kan bruke foodprocessor til dette, men det går sannsynligvis helt greit uten.
Montering
- Forvarm stekeovnen til 160 grader (varmluft), og kle en ildfast form eller liten langpanne på ca. 25*30 cm med bakepapir.
- Hell ⅔ av browniedeigen i formen. Jevn den ut med en kniv eller slikkepott.
- Hell på ostekakefyllet, og topp med klatter av resten av brownierøren.
- Jevn litt ut med en kniv, og dra den til slutt gjennom ostekakerøren og de øverste klattene av browniedeig, slik at de blander seg litt (og det blir fint mønster).
- Sett i ovnen og stek i 30-35 minutter*. Avkjøl før servering.
Notes
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.