Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
Retten kan serveres sammen med ulike andre indiske retter (f.eks. daal! Kjempegodt sammen!), eller “styles opp” til et større måltid med ris og naan.
Aloo gobi
Supergod indisk gryterett med potet og blomkål. Her er den servert med ris, naan og koriander, fordi det smaker veldig bra sammen.
Ingredients
- 1 blomkål
- 400 g poteter
- 1 liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 2 ss olje
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts chiliflak
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 4 dl (innholdet fra 1 kartong) knuste tomater
- 2 dl kokosmelk
- 0,5 lime
- ris, naan, chutney og koriander er godt til servering
Instructions
- Del blomkål i ganske små buketter. Skjær poteter i terninger med lengder på 0,5-1 cm. Grovhakk løk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
- Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, koriander, gurkemeie og chili, og la det surre i et par minutter.
- Tilsett deretter blomkål og poteter, vend alt godt sammen, og la det surre i et par minutter til. Ha på salt og pepper.
- Tilsett knuste tomater, kokosmelk og limesaft, og la det koke til potetene er møre. Smak deretter eventuelt til med litt mer salt og pepper.
- Server retten varm, gjerne sammen med ris, naan og chutney. Litt koriander på toppen er også godt. Og chiliflak, i tilfelle du skal ta bilde og ikke synes retten ser bra nok ut ennå.
Flere oppskrifter
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
-
Indisk festtallerken
Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naanbrød og ris.
-
Plommechutney
Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat.