Go Back

Aloo gobi

Supergod indisk gryterett med potet og blomkål. Her er den servert med ris, naan og koriander, fordi det smaker veldig bra sammen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 400 g poteter
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 2 ss olje
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chiliflak
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 dl (innholdet fra 1 kartong) knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 lime
  • ris, naan, chutney og koriander er godt til servering

Instructions
 

  • Del blomkål i ganske små buketter. Skjær poteter i terninger med lengder på 0,5-1 cm. Grovhakk løk. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, koriander, gurkemeie og chili, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett deretter blomkål og poteter, vend alt godt sammen, og la det surre i et par minutter til. Ha på salt og pepper.
  • Tilsett knuste tomater, kokosmelk og limesaft, og la det koke til potetene er møre. Smak deretter eventuelt til med litt mer salt og pepper.
  • Server retten varm, gjerne sammen med ris, naan og chutney. Litt koriander på toppen er også godt. Og chiliflak, i tilfelle du skal ta bilde og ikke synes retten ser bra nok ut ennå.
Keyword blomkål, gryterett, poteter