Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

Pølsebrød og burgerbrød fra Sykt billig

Disse brødene passer perfekt til frysing, så lag gjerne dobbel porsjon mens du er i gang. 

Denne oppskriften stod først på trykk i boken min Sykt billig (2021).

Burgerbrød og pølsebrød fra dagligvarebutikken er supre hvis du ikke trenger å tenke på økonomien, og du egentlig har lyst på boller. Men det lønner seg å bake sine egne, både når det gjelder kvalitet og pris.

Disse brødene er, unnskyld språket, faste i fisken, og holder godt på både burger, pølser, salat, grønnsaker og sauser uten å bli vasne. De koster ikke så mye per stykk, men det beste er at de ikke allerede har vært frosne (nok et et passivt-aggressivt spark til brød fra dagligvarebutikken). Det betyr at du fint kan fryse dem, og tine det du trenger når det står burger på menyen.

Hjemmelagde pølse- og burgerbrød

Disse brødene er faste i fasongen, og holder godt på både burger, pølser, salat, grønnsaker og sauser uten å bli vasne. De smaker godt, er enkle å lage og kan fint fryses ned.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course bakst, tilbehør
Servings 16 stk.

Ingredients
  

  • 7 dl lunka vann
  • 2 ss tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt hvete
  • 3 ss soyamelk
  • 3 ss sesamfrø

Instructions
 

  • Ha vann i en stor bolle, og ha i gjær og salt. La det stå litt slik at du ser at gjæren reagerer med vannet. Tilsett deretter hvetemel og sammalt hvete, og elt det godt sammen til en smidig deig. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok om du har. Hvis deigen ikke slipper bollen etter fem minutter med elting, kan du ha i litt mer hvetemel.
  • Dekk deigen til, og la den heve til dobbel størrelse, dette tar cirka én time.
  • Kle to stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den kjapt. Del den deretter i 16 emner, form disse til avlange pølsebrød eller runde burgerbrød. La dem etterheve i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
  • Før steking pensler du dem med soyamelk og drysser på sesamfrø. Stek i 10-12 minutter.
Keyword burgerbrød, grilltilbehør, pølsebrød

Noe godt til å ha inni

  • Gresskarburger

    Gresskarburger

    Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Basen er tredelt:

  • Rødbeteburger

    Rødbeteburger

    Store, ferske, norske rødbeter omtrent rett opp fra jorden er noe av det beste jeg vet om. De kan bakes i ovnen, stekes til chips, skjæres i tynne skiver og marineres til rødbeteravioli, og de kan skremme enhver veganer som ser skjærebrettet ditt til å…

  • Søtpotetburgere

    Søtpotetburgere

    Dette er en knallgod og skikkelig saftig veggisburger med smak av India, som jeg serverer med stekte båtpoteter og pitabrød.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating