Ovnsbakt havregrøt med tranebær

Ovnsbakt havregrøt med tranebær

Er det frokost? Er det kake? Er det begge? Denne nydelige hybrid-løsningen leverer uansett god morgenstemning.

Det er så snodig – ovnsbakt havregrøt har jo de samme ingrediensene som kokt havregrøt – likevel blir den så utrolig mye bedre. Har du ikke prøvd det ennå, så er det virkelig på tide!

 

vegansk ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt med tranebær

En slags frokost/kake-hybrid som smaker like godt på morgenen som på kvelden.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Course frokost
Servings 1 porsjon

Ingredients
  

  • 2 ss mandler
  • 1 banan
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts kanel
  • 0,5 dl mandelmelk
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sirup eller annen søtning
  • 1 dl tranebær eller andre bær
  • yoghurt naturell og/eller blåbær til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en liten ildfast form.
  • Grovhakk mandlene og skjær bananen i skiver.
  • Ha havregryn, chiafrø og kanel i formen, og rør det forsiktig sammen.
  • Hell i mandelmelk, vann og sirup, og rør rundt. Vend deretter forsiktig inn banan og tranebær. Topp med de hakka mandlene.
  • Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter, til toppen blir gyllen og fin (men ikke brent).
  • Server ovnsbakt havregrøt varm eller lun, yoghurt naturell og blåbær er kjempegodt på toppen.
Keyword grøt, havregrøt, ovnsbakt havregrøt

Flere oppskrifter

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

  • Plommesyltetøy

    Plommesyltetøy

    Har du fortsatt plommer i hagen? Da anbefaler jeg å koke syltetøy av dem! Om det oppbevares riktig holder det seg skikkelig lenge, og du kan ha den gode smaken av plommer på brødskiven hele vinteren. 

  • Eplemos

    Eplemos

    Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, og som ingrediens i bakst.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating