Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.
Denne retten starta en kveld der jeg var sulten, for utålmodig til å lage middag, og samtidig hadde lyst på noe godt. Skikkelig bra kombinasjon. Heldigvis hadde jeg en skål med hummus i kjøleskapet fra dagen før. Hummus pleier jeg vanligvis bruke som dipp, men altså – det er jo knallgodt og proteinrikt, og tåler definitivt en større rolle på tallerkenen.
Så da ble denne retten til. Jeg hev noen pitabrød i stekeovnen, kutta opp tomater, agurk og aprikos, et voila! Loaded hummus.
Variasjonsmuligheter loaded hummus
Her kan du bruke veldig mye, strengt tatt. Poenget er at det skal smake godt med hummusen, og sammen bli mettende nok til et måltid. Et par forslag:
- terninger av rødbete, avokado og mango istedenfor eller i tillegg til agurk og tomat
- pinjekjerner eller gresskarkjerner istedenfor solsikkekjerner
- erstatte pitabrød med kjeks eller knekkebrød
- couscous som en ekstra bonus
- sånn på generell basis er alltid falafel godt til hummus
NB. I oppskriften bruker jeg ferdig hummus. Bruk ferdigkjøpt, din egen favorittoppskrift eller min beste variant.
Loaded hummus
Ingredients
- ⅓ agurk
- 6-8 kirsebærtomater
- 4 aprikoser
- 4 stilker koriander
- 3 pita
- 1 porsjon hummus 3-4 dl
- 2 ss solsikkekjerner
- eventuelt litt kaldpresset olivenolje eller rapsolje
Instructions
- Skjær agurk i terninger og skjær tomatene i to. Skjær aprikosene i litt mindre biter og grovhakk korianderen.
- Tilbered pita etter anvisning på pakken.
- Ha hummusen på en tallerken. Bruk baksiden av en spiseskje for å fordele den rundt. Ha agurk, tomat, aprikos, koriander og solsikkekjerner oppå. Topp eventuelt med litt kaldpresset olje om du vil.
- Servér loaded hummus med pitabrød til.
Flere oppskrifter
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. Denne retten starta en kveld der jeg var sulten, for utålmodig til å lage middag, og samtidig hadde lyst på…
-
Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis
Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å koke den hel, og å servere som middagstilbehør men maks litt salt som krydder- Da…
1 thought on “Loaded hummus”
Leave a Reply
Oj dette var SJUKT digg! 😀 Kjente jeg var litt skeptisk til å blande inn aprikos, men det var liksom prikken over i’en.