Rødbeteburger

Rødbeteburger

Store, ferske, norske rødbeter omtrent rett opp fra jorden er noe av det beste jeg vet om. De kan bakes i ovnen, stekes til chips, skjæres i tynne skiver og marineres til rødbeteravioli, og de kan skremme enhver veganer som ser skjærebrettet ditt til å tro at du har kuttet opp noe blodig.

Her har jeg bruk rødbeten i burgere – hvor den byr på både sødme, saftighet og ikke minst denne herlige fargen. På bildene er den servert i burgerbrød med en vegansk rømmedressing, salat og ketchup, samt noen ovnsstekte poteter.

vegansk rødbeteburger

Rødbeteburger

Saftige og smaksrike vegetarburgere som passer med alt det du liker best av burgertilbehør.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kartong (4 dl) kikerter eller 2 dl tørka*
  • 1 rødbete
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 stilker persille
  • 4 stilker oregano
  • 2,5 dl valnøtter
  • 0,5 dl linfrø
  • 1,25 dl havregryn
  • 2 ss soyasaus
  • burgertilbehør til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og gni en ildfast form inn med litt olje.
  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Skrell rødbeten og skjær den i terninger, skrell hvitløksfeddene og grovhakk persille og oregano slik at du slipper lange stilker i foodprocessoren.
  • Ha hvitløk. persille, oregano, nøtter, linfrø, havegryn og soyasaus i en foodprocessor. Kjør til du har en ganske jevn masse (nøttene trenger ikke bli totalt finhakket). Ha deretter i kikerter og rødbetebiter, og bruke “pulse”-funksjonen et par ganger slik at du får en grovhakket, klebrig masse som det går greit å forme burgere av.
  • Form 4 burgere, fordel dem utover stekebrettet, og stek i ovnen i cirka 20 minutter. Snu gjerne på dem underveis, da blir de enda fastere i kantene.
  • Servér burgerne med en gang, med godt burgertilbehør. Du kan fryse dem ferdig stekte, og ha dem på grillen eller varme dem opp i en stekepanne en annen gang.

Notes

*bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk
Keyword burger

Flere oppskrifter

  • Verdens beste aioli

    Verdens beste aioli

    Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn…

  • Basilikummajones

    Basilikummajones

    Supergod urtemajones som passer perfekt på burgere. 

  • Rispapirbacon

    Rispapirbacon

    Disse veganske baconkopiene er helt sprø!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating