Potetsuppe

Potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Se der, fin kombinasjon av norsk og engelsk. Men uansett – dette er virkelig en av mine favorittsupper, og jeg lager den igjen og igjen. Den er skikkelig billig også, så her blir du mett for ikke så mange kroner. Og det er jo en et bonus!

Selve potetsuppen har veldig få ingredienser, men de gir virkelig en skikkelig god smak. Dette er en klassisk fransk variant, der råvarene virkelig leverer selv om det er enkelt.

Kikertene på toppen er ikke så franske, men de er sprø og smaker godt, og passer godt sammen med den myke suppen. Du kan fint droppe dem – eventuelt erstatte dem med noe annet knas, for eksempel brødkrutonger. 

vegansk potetsuppe med kikerter

Potetsuppe med sprøstekte kikerter

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kikerter se kommentar under
  • olje til steking
  • salt
  • pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 løk eller 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 stilker persille
  • 1 vårløk
  • 800 g poteter
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2 laurbærblad

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha kikertene i en liten ildfast form, ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver og chilipulver, og vend alt godt sammen. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brente.
  • Grovhakk løk, hvitløk og persille, og skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).
  • Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med kikertene og resten av persillen på toppen.

Notes

Kikerter: enten 2 dl fra boks eller 1 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv
Keyword poteter, potetsuppe

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

    Les mer

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

    Les mer

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating