8dlvann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
2laurbærblad
Instructions
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha kikertene i en liten ildfast form, ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver og chilipulver, og vend alt godt sammen. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brente.
Grovhakk løk, hvitløk og persille, og skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).
Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med kikertene og resten av persillen på toppen.
Notes
Kikerter: enten 2 dl fra boks eller 1 dl tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv