Koreanske blomkålvinger
Jeg ELSKER ovnsbakt blomkål, og synes det er knallkjekt å prøve nye varianter. Dagens oppskrift er en veganisert versjon av en oppskrift på koreanske kyllingvinger jeg så på det store internett (husker ikke hvilken side, sorry, sorry, sorry!).
Her panerer jeg blomkålen i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. I mellomtiden koker jeg ris, kutter opp vårløk, og koker en nydelig saus med hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje. Blant annet.
Bakt blomkål vendes i saus, og serveres på ris. Enkelt og supergodt!
Koreanske blomkålvinger
Ingredients
- 1 blomkål
- 2 dl hvetemel
- 2 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 dl usøtet plantemelk
Saus
- 2 cm ingefær
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 3 ss soyasaus
- 1 ss vann
- 1 ss riseddik eller annen lys eddik
- 2 ss lønnesirup eller annen søtning
- 2 ss sesamolje
- 1 ss maisstivelse
Tilbehør
- 2 dl ris
- 2 vårløk
- 2 ss sesamfrø
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
- Del blomkålen i buketter, prøv å få dem så like i størrelsen som mulig.
- Rør sammen hvetemel, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og melk i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend dem godt i røren. Fordel dem deretter ut over stekebrettet.
- Stek i 20 minutter, snu på bukettene cirka halvveis i steketiden. Når de er ferdige vender du dem inn i sausen (oppskrift under).
Saus
- Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha i en bolle, og visp inn soyasaus, vann, eddik, sirup, sesamolje og maisstivelse.
- Hell over i en gryte, kok opp slik at det tykner, og la deretter sausen stå på lav varme til blomkålen er ferdig.
Tilbehør
- Kok ris etter anvisning på paken. Skjær vårløk i tynne strimler.
- Anrett ris på tallerkener, ha på blomkål og saus, topp med vårløk og sesamfrø.
Flere oppskrifter
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
-
Blomkåltaco med tahinisaus
Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…