Go Back
koreanske blomkålvinger

Koreanske blomkålvinger

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine koreansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl usøtet plantemelk

Saus

  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss vann
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss maisstivelse

Tilbehør

  • 2 dl ris
  • 2 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålen i buketter, prøv å få dem så like i størrelsen som mulig.
  • Rør sammen hvetemel, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og melk i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend dem godt i røren. Fordel dem deretter ut over stekebrettet.
  • Stek i 20 minutter, snu på bukettene cirka halvveis i steketiden. Når de er ferdige vender du dem inn i sausen (oppskrift under).

Saus

  • Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha i en bolle, og visp inn soyasaus, vann, eddik, sirup, sesamolje og maisstivelse.
  • Hell over i en gryte, kok opp slik at det tykner, og la deretter sausen stå på lav varme til blomkålen er ferdig.

Tilbehør

  • Kok ris etter anvisning på paken. Skjær vårløk i tynne strimler.
  • Anrett ris på tallerkener, ha på blomkål og saus, topp med vårløk og sesamfrø.
Keyword blomkål, blomkålvinger