Vegansk konfektkake

Vegansk konfektkake

Får vi egentlig nok oppskrifter på sjokoladekake uten egg og melk?

Denne nydelige konfektkaken har en fast, ganske tynn bunn, som minner litt om brownies. Den skal ikke stå lenge i ovnen, noe du kanskje kan synes er litt rart, men sånn er det nå bare. Jeg lot den stå for lenge en gang, og da ble den knallhard. Flaks at glasuren er så god da, for da kunne jeg improvisere fram noe, men ideelt sett er det kjekt å lykkes med kaken i første omgang.

Glasuren ja. Veldig enkel, og vanvittig god. Bruk den gjerne til andre kakeoppskrifter også, eventuelt servér den i skål med en skje til…

Kaken smaker nydelig som den er, eller den kan serveres med noen friske bær, rørte bær, pisket kokoskrem eller karamellsaus. For eksempel.

Vegansk konfektkake

Kaken smaker nydelig som den er, eller den kan serveres med noen friske bær, rørte bær, pisket kokoskrem eller karamellsaus.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 25 minutes
Nedkjøling 1 hour
Total Time 1 hour 50 minutes
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 50 g melkefri sjokolade
  • 1,5 dl kakopulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl kokosolje
  • 1 ss sirup
  • 1,25 dl varm, sterk kaffe
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl hvetemel

Glasur:

  • 250 g melkefri sjokolade
  • 1,5 dl kokosmelk ikke lett-variant
  • 1 ss sirup
  • bitte litt salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en ildfast form på cirka 20*20 cm med bakepapir.
  • Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Ha i kakaopulver, salt, kokosolje (det er ikke så farlig om denne ikke er smeltet) og sirup. Hell i kaffe, og rør godt sammen til du har en jevn røre.
  • Ha i sukker, vanilje, maisstivelse og bakepulver, og rør det sammen til det er helt jevnt. Tilsett hvetemelet til slutt, og visp det raskt og kraftig inn til du har en veldig tykk røre.
  • Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt i formen, sett i ovnen og stek i 22-24 minutter (avhengig av om du har en kraftig ovn, eller en som pleier å henge litt bakpå). Avkjøl før du har på glasuren.

Glasur:

  • Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp kokosmelken og hell den over. Ha i sirup og salt, og rør til du har en jevn og blank glasur.
  • Fordel glasuren utover kaken, og sett i kjøleskap fram til servering.
Keyword konfektkake

Flere oppskrifter

  • Fudgekake

    Fudgekake

    Hva lager du som bursdagskake til en som elsker sjokolade, elsker fudge og elsker kaker? Okei, det var ikke et vanskelig spørsmål.

  • Sjokoladekake uten steking

    Sjokoladekake uten steking

    Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri. 

  • Vegansk konfektkake

    Vegansk konfektkake

    Får vi egentlig nok oppskrifter på sjokoladekake uten egg og melk? Denne nydelige konfektkaken har en fast, ganske tynn bunn, som minner litt om brownies. Den skal ikke stå lenge i ovnen, noe du kanskje kan synes er litt rart, men sånn er det nå…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating