Rosinbollebrød

Rosinbollebrød

Herlighet så godt!

Har du prøvd deg på eltefri bakst ennå? Jeg er helt hekta, mye takket være flinke Ina Janine Johnsen, som stadig legger ut oppskrifter på bloggen sin + gir ut bøker i et forrykende tempo.

Eltefritt er ganske genialt. Tanken er at du kjapt og “gale” rører sammen en deig, som deretter får stå til heving i alt fra 12 timer til fire døgn. Resultatet blir en skikkelig super deig, som gir både rundstykker, brød og boller super konsistens – akkurat som hos de skikkelig gode bakeriene.

Dette er et bollebrød med rosiner i, og jeg synes det er aller best å spise med et lite lag margarin på. Eventuelt litt syltetøy i tillegg.

Rosinbollebrød

Eltefritt, vegansk bollebrød med rosiner. Kjempegodt som det er, eller med margarin og syltetøy på.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Heving (minst) 12 hours
Total Time 13 hours 15 minutes
Course bakst
Servings 1 brød

Ingredients
  

  • 100 g vegansk margarin
  • 2 dl soyamelk + ekstra til pensling
  • 1 dl vann
  • 3 ss soyayoghurt kan sløyfes
  • 600 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 100 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl rosiner

Instructions
 

  • Smelt margarin. Ha gryten av varmen og rør inn melk, vann og yoghurt.
  • Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en bolle. Hell i melkeblandingen og rør sammen til en klissete deig.
  • Dekk deigen til med et håndkle, la den heve på kjøkkenbenken i to timer. Sett den deretter i kjøleskapet og la den heve i alt fra over natten til fire døgn.
  • Når du er klar til å bake ut brødet kler du en brødform med bakepapir. Ha litt mel på kjøkkenbenken, og velt deigen over. Kjevle den ut til en stor firkant.
  • Ha en tredjedel av rosinene over halvparten av deigen. Brett den andre halvparten over, og kjevle ut til en firkant igjen. Gjenta to ganger til, slik at alle rosinene fordeles. Brett deigen sammen et par ganger, slik at du får et avlangt brød, cirka like langt som brødformen din.
  • Legg over i brødformen, dekk til og la brødet hele vil dobbel størrelse, 1-2 timer. Jeg pleier å la brød heve på kjøkkenbenken, men om jeg har det travelt setter jeg dem på badegulvet (varmen hjelper på hevingen).
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle brødet med litt soyamelk. Sett i ovnen og bak i 40-45 minutter, brødet skal være gyllenbrunt og gjennomstekt.
Keyword bananbrød, bollebrød

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating