Blomkål tikka masala

Blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Tilbehøret på akkurat denne oppskriften er kokosris – rett og slett ris der vi har kokosmelk i kokevannet. Dette gjør den ekstra fyldig, nesten litt som grøt, men ikke helt.

I tillegg blir den litt søtere, og står i perfekt kontrast til den spicy blomkålgryta.

Jeg har litt koriander på toppen her. Vil du gjøre enda mer stas på retten kan du for eksempel legge til litt en chutney og naan.

blomkål tikka masala

Blomkål tikka masala

Indisk, blomkål og kikerter er en uslåelig kombinasjon! Her serveres retten med kokosris og koriander. Du kan også legge til naan og chutney for et enda mer fancy måltid.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Eventuell tilberedning av tørka kikerter 9 hours
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 boks/kartong kikerter (ca. 4 dl, eventuelt 2 dl som du bløtlegger og koker selv)
  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 1,5 ss garam masala
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 4 dl knuste tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • salt og pepper
  • 4 stilker koriander

Kokosris:

  • 2,5 dl ris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.
  • Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.
  • Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter – til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.

Kokosris:

  • Skyll risen i godt med vann. Kok opp kokosmelk, 2 dl vann og salt. Ha i ris og kok under lokk til all væsken er absorbert. Ca. 20 minutter. Jeg pleier å skru varmen ned til ganske lavt etter 10 minutter.
Keyword blåmkål

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



6 thoughts on “Blomkål tikka masala”

  • Mari! Jeg er en stille beundrer av virkelig alt du gjoer, all the way from California (hvor jeg bor akkurat naa). Bruker bloggen din som et lite fristed I hverdagen, blir inspirert og ligg glad I hjertet hver gang jeg titter innom. Vanligvis bare leser jeg, og ser, og koser meg. MEN – I gaar tok jeg meg paa tak og faktisk lagde en oppskrift (det var ikke saa vanskelig med alle krydderne, after all. Hehe). Den var NYDELIG! Hjertelig takk, baade jeg og mannen koste oss skikkelig. Og jeg var svaert stolt over egne “skills”. U rock! Takk for innsatsen. Vi er mange som er veldig glade for den!

  • Kjempegod oppskrift! Tusen takk for nydelige og enkle oppskrifter, du gjør hverdagen mye lettere❤️

  • Blingset i mitt eget hode og kjøpte brokkoli istedet for blomkål, men det smakte likevel nydelig – takk for oppskriften!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating