Blomkål tikka masala
Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!
Tilbehøret på akkurat denne oppskriften er kokosris – rett og slett ris der vi har kokosmelk i kokevannet. Dette gjør den ekstra fyldig, nesten litt som grøt, men ikke helt.
I tillegg blir den litt søtere, og står i perfekt kontrast til den spicy blomkålgryta.
Jeg har litt koriander på toppen her. Vil du gjøre enda mer stas på retten kan du for eksempel legge til litt en chutney og naan.
Blomkål tikka masala
Ingredients
- 1 boks/kartong kikerter (ca. 4 dl, eventuelt 2 dl som du bløtlegger og koker selv)
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 ss olje til steking
- 1,5 ss garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 4 dl knuste tomater
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- salt og pepper
- 4 stilker koriander
Kokosris:
- 2,5 dl ris
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann
- 0,5 ts salt
Instructions
- Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.
- Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.
- Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter – til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
- Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.
Kokosris:
- Skyll risen i godt med vann. Kok opp kokosmelk, 2 dl vann og salt. Ha i ris og kok under lokk til all væsken er absorbert. Ca. 20 minutter. Jeg pleier å skru varmen ned til ganske lavt etter 10 minutter.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Aloo gobi
Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.
6 thoughts on “Blomkål tikka masala”
Leave a Reply
Mari! Jeg er en stille beundrer av virkelig alt du gjoer, all the way from California (hvor jeg bor akkurat naa). Bruker bloggen din som et lite fristed I hverdagen, blir inspirert og ligg glad I hjertet hver gang jeg titter innom. Vanligvis bare leser jeg, og ser, og koser meg. MEN – I gaar tok jeg meg paa tak og faktisk lagde en oppskrift (det var ikke saa vanskelig med alle krydderne, after all. Hehe). Den var NYDELIG! Hjertelig takk, baade jeg og mannen koste oss skikkelig. Og jeg var svaert stolt over egne “skills”. U rock! Takk for innsatsen. Vi er mange som er veldig glade for den!
Så vanvittig koselig å høre! Tusen takk for fin kommentar!
Kjempegod oppskrift! Tusen takk for nydelige og enkle oppskrifter, du gjør hverdagen mye lettere❤️
Blingset i mitt eget hode og kjøpte brokkoli istedet for blomkål, men det smakte likevel nydelig – takk for oppskriften!
Gjort det selv en del ganger hehe. Fort gjort! Gøy at det smakte 🙂
Elsker indisk mat <3