Blomkål tikka masala
Indisk, blomkål og kikerter er en uslåelig kombinasjon! Her serveres retten med kokosris og koriander. Du kan også legge til naan og chutney for et enda mer fancy måltid.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Eventuell tilberedning av tørka kikerter 9 hours hrs
Total Time 30 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
- 1 boks/kartong kikerter (ca. 4 dl, eventuelt 2 dl som du bløtlegger og koker selv)
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 ss olje til steking
- 1,5 ss garam masala
- 1 ts malt koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 4 dl knuste tomater
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- salt og pepper
- 4 stilker koriander
Kokosris:
- 2,5 dl ris
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann
- 0,5 ts salt
Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.
Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.
Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter - til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.