Pasta i blomkålsaus
Blomkål som pastasaus – hvorfor ikke?
Koker du blomkål og kjører det i foodprocessor med krydder og litt godsaker, da får du faktisk en skikkelig fyldig og smakfull saus som passer perfekt med pasta.
Litt grovhakka nøtter (eventuelt pinjekjerner) på toppen gir ekstra crunch til retten, og vil du har i mer grønnsaker kan du fint røre dem inn med pastaen rett før servering.
Pasta i blomkålsaus
Ingredients
- salt
- 1 lite blomkål
- 200 g pasta
- 1 dl vegansk matfløte eventuelt usøtet soyamelk
- 1 dl valnøtter + et par til topping
- 3 ss næringsgjær
- bitte litt sitronsaft
- 0,5 ts muskat
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- pepper
Instructions
- Kok opp to gryter med vann. Ha 1 ts salt i den du skal ha pasta i.
- Fjern bladene fra blomkålen, og del den i buketter. Skjær stilken i biter. Ha blomkålbuketter- og biter i én gryte, pasta i den andre.
- Etter 5-7 minutter er blomkålen mør. Sil av vannet, og ha blomkålen over i en foodprocessor eller blender. Tilsett fløte, nøtter, næringsgjær, sitronsaft, muskat, hvitløkspulver, løkpulver, 0,5 ts salt og pepper. Kjør til du har en jevn saus.
- Når pastaen er al dente-konsistens, siler du av vannet, og rører inn sausen. Servér retten rykende varm, gjerne med litt ekstra pepper og finhakka valnøtter på toppen.
Flere oppskrifter
-
Pasta med palmekål og småtomater
Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Grønnkålpasta fra Sykt billig
Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.
2 thoughts on “Pasta i blomkålsaus”
Leave a Reply
Laget denne for en stund siden. Blomkålsausen minnet mer om potetstappe enn says. For mye blomkål? Er det bare å tilsette mer væske til man får ønsket tykkelse?
Kjenner til den der. Det kommer litt an på hvor lenge blomkålen har kokt, hvor tålmodig du er med blendingen… men går fint an å ha i litt mer væske til ønsket tykkelse dersom du har tid 🙂