Go Back
vegansk pasta i blomkålsaus

Pasta i blomkålsaus

Kjapp vegansk pastarett med kremet saus av blomkål.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • salt
  • 1 lite blomkål
  • 200 g pasta
  • 1 dl vegansk matfløte eventuelt usøtet soyamelk
  • 1 dl valnøtter + et par til topping
  • 3 ss næringsgjær
  • bitte litt sitronsaft
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • pepper

Instructions
 

  • Kok opp to gryter med vann. Ha 1 ts salt i den du skal ha pasta i.
  • Fjern bladene fra blomkålen, og del den i buketter. Skjær stilken i biter. Ha blomkålbuketter- og biter i én gryte, pasta i den andre.
  • Etter 5-7 minutter er blomkålen mør. Sil av vannet, og ha blomkålen over i en foodprocessor eller blender. Tilsett fløte, nøtter, næringsgjær, sitronsaft, muskat, hvitløkspulver, løkpulver, 0,5 ts salt og pepper. Kjør til du har en jevn saus.
  • Når pastaen er al dente-konsistens, siler du av vannet, og rører inn sausen. Servér retten rykende varm, gjerne med litt ekstra pepper og finhakka valnøtter på toppen.
Keyword pasta