Pasta med grønnkålboller

Pasta med grønnkålboller

Denne grønnkålbollene er skikkelig inspirerte av spinatbollene i den kjempefine boka Grønn Bonanza av Mia Frogner. Største forskjellen er vel at jeg ikke får dem til å se pene ut.

Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.

Bollene blir servert med pasta, og siden de er så gode som de er, synes jeg at det holder med småtomater og basilikum som “saus”.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Grønnkålboller

Veganske "kjøttboller" med quinoa, grønnkål og masse gode smaker, her servert med pasta.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • salt
  • 150 g grønnkål
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 vårløk
  • 1 håndfull småtomater
  • olje
  • pepper
  • 1 dl kikertmel (cirkamengde)
  • 200 g tørka pasta
  • basilikum

Instructions
 

  • Skyll quinoaen i kaldt vann.
  • Kok opp 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning. Kok quinoaen til all væsken er absorbert, dette tar 10-15 minutter. Hell over i et dørslag og press forsiktig ut overflødig vann. Skyll gryten og fyll den med vann igjen, og sett den på høy varme. Ha i litt salt (dette er til koking av pasta).
  • Mens quinoaen koker kan du gjøre klar resten. Grovhakk grønnkål, finhakk hvitløk og chili, og skjær vårløk i tynne ringer. Del tomatene i to.
  • Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i grønnkål, hvitløk, chili og vårløk, og stek i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha blandingen over i en bolle, men spar på pannen til du skal koke quinoabollene.
  • Siden vi kjører gjenbruk av gryte og stekepanne, er det greit å holde tunga rett i munnen her. Først gjør vi klar bollene til steking. Når vi begynner å steke dem, har vi pastaen i gryta.
  • I bollen med grønnkålblandingen har du i den kokte quinoaen. Bland godt sammen. Rør inn én og én spiseskje kikertmel, og jobb sammen til du har en deig du kan forme boller av. Form boller av deigen. Ha i litt mer olje i stekepannen, og sett den på medium til høy varme. Ha pastaen oppi kokevannet.
  • Stek grønnkålbollene til de er sprø i kantene. Server dem med nykokt pasta, småtomater og litt basilikum.

Notes

Tips: Vil du forberede retten dagen i forveien? Da kan du gjøre klar “bolledeigen”, og la den stå i kjøleskapet. Jobb sammen bollene rett før steking.
Keyword grønnkål, pasta

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Pasta med palmekål og småtomater

    Pasta med palmekål og småtomater

    Lettvint vegansk middag med kun syv ingredienser. Her trenger du fem minutter på forberedelser, ellers gjør stekeovnen hele jobben for deg.



2 thoughts on “Pasta med grønnkålboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating