Stikkelsbærgrøt

Stikkelsbærgrøt

Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg elsker virkelig stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i butikker utenom sesong (hvilket jeg strengt tatt synes er veldig fint), så her gjelder det å plukke eller kjøpe mens du har anledning.

Jeg har brukt både potetmel og tapiocastivelse når jeg har laget stikkelsbærgrøt. Potetmel er best, men stivelsen fungerer greit den også. Kanskje du må ha i litt større mengde bare. Når det kommer til sukker anbefaler jeg å smake seg frem – det kommer an på hvor sure bærene er (og hvordan du liker det da).

Stikkelsbærgrøt

Denne grøten er perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, men strengt tatt trenger du ikke en anledning.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 dl stikkelsbær
  • 4 dl vann
  • 0,75 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • litt kokosmelk eller vegansk fløte til servering

Instructions
 

  • Vask stikkelbærene, og fjern eventuell stilk. Kok opp 3,5 dl vann og sukker. Ha i bærene, og kok i ca. 15 minutter. Bærene skal sprekke.
  • Rør potetmelet ut i den siste halve desiliteren med vann, og hell over i en tynn stråle. La det koke opp igjen, nå vil grøten tykne.
  • Ha over i serveringsskåler og avkjøl.
  • Server grøten som den er, eller med kokosmelk eller vegansk fløte.
Keyword bokhvetegrøt, stikkelsbær

Flere oppskrifter

  • Plommegrøt

    Plommegrøt

    Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.

    Les mer

  • Plommekompott

    Plommekompott

    Nydelig tradisjonsdessert som vi styler opp ned litt kanel, vanilje og stjerneanis. Ekstra god blir plommekompotten med vaniljeis!

    Les mer

  • Stikkelsbærgrøt

    Stikkelsbærgrøt

    Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg elsker virkelig stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i butikker utenom sesong (hvilket jeg strengt tatt synes er veldig fint), så her gjelder det…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating