Stikkelsbærgrøt

Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg elsker virkelig stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i butikker utenom sesong (hvilket jeg strengt tatt synes er veldig fint), så her gjelder det å plukke eller kjøpe mens du har anledning.




Jeg har brukt både potetmel og tapiocastivelse når jeg har laget stikkelsbærgrøt. Potetmel er best, men stivelsen fungerer greit den også. Kanskje du må ha i litt større mengde bare. Når det kommer til sukker anbefaler jeg å smake seg frem – det kommer an på hvor sure bærene er (og hvordan du liker det da).

Stikkelsbærgrøt
Ingredients
- 5 dl stikkelsbær
- 4 dl vann
- 0,75 dl sukker
- 2 ss potetmel
- litt kokosmelk eller vegansk fløte til servering
Instructions
- Vask stikkelbærene, og fjern eventuell stilk. Kok opp 3,5 dl vann og sukker. Ha i bærene, og kok i ca. 15 minutter. Bærene skal sprekke.
- Rør potetmelet ut i den siste halve desiliteren med vann, og hell over i en tynn stråle. La det koke opp igjen, nå vil grøten tykne.
- Ha over i serveringsskåler og avkjøl.
- Server grøten som den er, eller med kokosmelk eller vegansk fløte.
Flere oppskrifter
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.
-
Plommekompott
Nydelig tradisjonsdessert som vi styler opp ned litt kanel, vanilje og stjerneanis. Ekstra god blir plommekompotten med vaniljeis!
-
Stikkelsbærgrøt
Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg elsker virkelig stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i butikker utenom sesong (hvilket jeg strengt tatt synes er veldig fint), så her gjelder det…