Stikkelsbærgrøt
Denne grøten er perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, men strengt tatt trenger du ikke en anledning.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course Dessert
Cuisine norsk
- 5 dl stikkelsbær
- 4 dl vann
- 0,75 dl sukker
- 2 ss potetmel
- litt kokosmelk eller vegansk fløte til servering
Vask stikkelbærene, og fjern eventuell stilk. Kok opp 3,5 dl vann og sukker. Ha i bærene, og kok i ca. 15 minutter. Bærene skal sprekke.
Rør potetmelet ut i den siste halve desiliteren med vann, og hell over i en tynn stråle. La det koke opp igjen, nå vil grøten tykne.
Ha over i serveringsskåler og avkjøl.
Server grøten som den er, eller med kokosmelk eller vegansk fløte.
Keyword bokhvetegrøt, stikkelsbær