Go Back

Stikkelsbærgrøt

Denne grøten er perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, men strengt tatt trenger du ikke en anledning.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 dl stikkelsbær
  • 4 dl vann
  • 0,75 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • litt kokosmelk eller vegansk fløte til servering

Instructions
 

  • Vask stikkelbærene, og fjern eventuell stilk. Kok opp 3,5 dl vann og sukker. Ha i bærene, og kok i ca. 15 minutter. Bærene skal sprekke.
  • Rør potetmelet ut i den siste halve desiliteren med vann, og hell over i en tynn stråle. La det koke opp igjen, nå vil grøten tykne.
  • Ha over i serveringsskåler og avkjøl.
  • Server grøten som den er, eller med kokosmelk eller vegansk fløte.
Keyword bokhvetegrøt, stikkelsbær