Grillet polenta med salsa

Grillet polenta med salsa

Grillmat er noe av det beste jeg vet, og jeg har virkelig en forkjærlighet for hjemmelaga grillretter – og ikke kjøtterstatning fra butikken (selv om mange av dem begynner å bli veldig, veldig bra nå!).

Polenta er en rett jeg ofte kommer tilbake til. Polentamel selger de i de fleste godt assorterte dagligvarebutikken (se med bakervarer eller i allergiseksjonen), og koker du det blir det en tykk grøt. Den kan spises som den er (perfekt alternativ til ris eller pasta i italienske retter), eller settes kaldt, skjæres opp og grilles eller stekes i panna.

Her topper jeg den med en enkel, frisk salsa, men her kan du variere med ulike typer tilbehør. Hva med stekt sopp eller avokado på toppen av polentaen?

Grillet polenta med salsa

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Avkjøling (minst) 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course hovedrett
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 1 ss provencekrydder kan sløyfes
  • eventuelt litt salt
  • 4 dl polenta
  • 1 ss vegansk margarin
  • 2 vårløk
  • 3 plommetomater
  • 4 stilker mynte
  • 1 lime
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Kle en form på ca 25*25 cm med bakepapir. Kok opp vann med buljongpulver og provencekrydder. Smak deg eventuelt til med litt salt. Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer. Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
  • La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
  • Hell over i formen. Sett kaldt slik at polentaen stivner.
  • Lag salsaen mens polentaen stivner. Skjær vårløk i ringer, og tomater i terninger. Grovhakk mynte. Bland alt sammen i en bolle, press i limejuice og smak til med salt og pepper.
  • Skjær polentaen i firkanter på ca 5*5 cm. Grill dem et par minutter på hver side. Ha over på et serveringsbrett, topp med salsa, og servér retten rykende varm.
Keyword grillmat

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating