Go Back

Grillet polenta med salsa

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Avkjøling (minst) 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course hovedrett
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 1 ss provencekrydder kan sløyfes
  • eventuelt litt salt
  • 4 dl polenta
  • 1 ss vegansk margarin
  • 2 vårløk
  • 3 plommetomater
  • 4 stilker mynte
  • 1 lime
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Kle en form på ca 25*25 cm med bakepapir. Kok opp vann med buljongpulver og provencekrydder. Smak deg eventuelt til med litt salt. Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer. Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
  • La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
  • Hell over i formen. Sett kaldt slik at polentaen stivner.
  • Lag salsaen mens polentaen stivner. Skjær vårløk i ringer, og tomater i terninger. Grovhakk mynte. Bland alt sammen i en bolle, press i limejuice og smak til med salt og pepper.
  • Skjær polentaen i firkanter på ca 5*5 cm. Grill dem et par minutter på hver side. Ha over på et serveringsbrett, topp med salsa, og servér retten rykende varm.
Keyword grillmat