Pannekaker med sitron og valmuefrø

Pannekaker med sitron og valmuefrø

Hallo så godt! Venninna min Annika sa at “dette passer når du vil ha sitronkake til frokost”, og jeg må si meg godt enig i den beskrivelsen. Disse tykke og gode pannekakene er stappfulle av god sitronsmak, men uten at det blir for surt.

Jeg foretrekker å spise dem med bær og litt sirup, men du kan også ha på vegansk margarin, mer yoghurt (du har kanskje igjen fra røren), oppkutta frukt eller sjokoladepålegg. Eller bananer!

 

Pannekakerøren lages av ganske vanlige ingredienser, som de fleste har hjemme, og du savner ikke egg eller kumelk et sekund. Jeg har brukt både vegansk fraiche og yoghurt i, begge to fungerer. Du kan kjøre på med både naturell og vanilje, eller yoghurt med sitronsmak, om du får tak i det.

Som søtning bruker jeg lønnesirup, du kan bytte den ut med annen type sirup, eventuelt annen type søtning.

Rismelken kan også byttes ut med annen plantemelk om ønskelig.

Veganske pannekaker med sitron og valmuefrø

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course pannekaker
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sitron
  • 1,5 dl rismelk
  • 4 ss vegansk yoghurt naturell eller vanilje
  • 0,5-1 dl lønnesirup etter hvor søtt du vil ha det
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts vanilje
  • 2 ss valmuefrø

Instructions
 

  • Riv sitronskallet og press ut saften. Ha begge i en bolle, rør inn soyamelk, yoghurt, sirup og olje.
  • I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver, natron, vanilje og valmuefrø.
  • Hell det våte over i det tørre, og visp til du har en jevn røre. Blir det for tørt kan du spe røren med litt vann.
  • Varm opp litt olje i en panne, og ha i en liten øse røre. Stek til pannekaken begynner å stivne i kantene og boble på toppen, snu den forsiktig, og stek videre på andre siden. Gjenta med all røren.

Flere oppskrifter

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

    Les mer

  • Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum

    Denne oppskriften har jeg regelrett stjålet fra Vidar Bergums fest av en bok, Aubergine & tahini. Okei så jeg spurte Vidar om lov altså. Og han sa ja. Så kanskje lånt er bedre ord. Uansett: oppskriften er hans, men nå er den fast innslag hjemme…

    Les mer

  • Bokhvetepannekaker

    Bokhvetepannekaker

    Nydelige amerikanske bokhvetepannekaker med banan, kanel og kardemomme. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating