Go Back

Veganske pannekaker med sitron og valmuefrø

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course pannekaker
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sitron
  • 1,5 dl rismelk
  • 4 ss vegansk yoghurt naturell eller vanilje
  • 0,5-1 dl lønnesirup etter hvor søtt du vil ha det
  • 2 ss olje + ekstra til steking
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts vanilje
  • 2 ss valmuefrø

Instructions
 

  • Riv sitronskallet og press ut saften. Ha begge i en bolle, rør inn soyamelk, yoghurt, sirup og olje.
  • I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver, natron, vanilje og valmuefrø.
  • Hell det våte over i det tørre, og visp til du har en jevn røre. Blir det for tørt kan du spe røren med litt vann.
  • Varm opp litt olje i en panne, og ha i en liten øse røre. Stek til pannekaken begynner å stivne i kantene og boble på toppen, snu den forsiktig, og stek videre på andre siden. Gjenta med all røren.