Hvit kokossjokolade

Hvit kokossjokolade

Dette er en utrolig herlig, skikkelig snopete, sjokolade som nesten er litt seig i konsistensen. Det seige kommer av at vi har i masse kokosmasse (den du kjøper i blå pose til julebaksten). Den milde og gode smaken får vi fra kakaosmør, kokosmelkpulver og kokosblomstsirup.

Utenom kokosmassen er ikke disse ingrediensene spesielt enkle å finne i vanlige dagligvarebutikker. Jeg anbefaler å lete i helsekost eller økologiske butikker, eventuelt handle på nett.

Oppskriften har jeg fått lov til å dele fra boka “Sunn sjokolade” av Anette Borge. 

Hvit kokossjokolade

Imponer med hjemmelaget og litt sunnere sjokolade! Dette er en utrolig herlig, skikkelig snopete, konfekt som nesten er litt seig i konsistensen.
Prep Time 10 minutes
Nedkjøling (minst) 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course konfekt
Servings 1 sjokoladebrett (“vanlig” størrelse)

Ingredients
  

  • 40 g kakaosmør
  • 40 g kokosmelkpulver
  • 20 g kokosblomstsirup
  • 2 ss kokosmasse
  • 1 klype vanilje rent vaniljepulver/innhold fra vaniljestang

Instructions
 

  • Smelt kakaosmøret i en gryte på lav temperatur. Ta gryten av varmen og visp inn de andre ingrediensene.
  • Hell over i konfektformer eller konfektbrett og avkjøl. Dersom du har fryser (med plass i) anbefaler jeg å bruke den til selve avkjølingen, da risikerer du ikke at sjokoladen skiller seg. Etter en halvtime er sjokoladen klar, da oppbevarer du den i kjøleskap fram til servering.

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

  • Lakrismandler

    Lakrismandler

    Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…

  • Puffet ris-konfekt

    Puffet ris-konfekt

    Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating