Hvit kokossjokolade
Dette er en utrolig herlig, skikkelig snopete, sjokolade som nesten er litt seig i konsistensen. Det seige kommer av at vi har i masse kokosmasse (den du kjøper i blå pose til julebaksten). Den milde og gode smaken får vi fra kakaosmør, kokosmelkpulver og kokosblomstsirup.
Utenom kokosmassen er ikke disse ingrediensene spesielt enkle å finne i vanlige dagligvarebutikker. Jeg anbefaler å lete i helsekost eller økologiske butikker, eventuelt handle på nett.
Oppskriften har jeg fått lov til å dele fra boka “Sunn sjokolade” av Anette Borge.
Hvit kokossjokolade
Ingredients
- 40 g kakaosmør
- 40 g kokosmelkpulver
- 20 g kokosblomstsirup
- 2 ss kokosmasse
- 1 klype vanilje rent vaniljepulver/innhold fra vaniljestang
Instructions
- Smelt kakaosmøret i en gryte på lav temperatur. Ta gryten av varmen og visp inn de andre ingrediensene.
- Hell over i konfektformer eller konfektbrett og avkjøl. Dersom du har fryser (med plass i) anbefaler jeg å bruke den til selve avkjølingen, da risikerer du ikke at sjokoladen skiller seg. Etter en halvtime er sjokoladen klar, da oppbevarer du den i kjøleskap fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Risboller
Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.
-
Lakrismandler
Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og…
-
Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.